Äktenskap....

Äktenskap är ett juridiskt och samhälleligt och ofta också ett religiöst och andligt avtal mellan samlevande personer. Äktenskap kan ingås religiöst eller borgeligt och anges ofta av mer eller mindre omfattande ritualer.

När ska man gitfa sig? Måste man var förlovad först? Precis i början av ett förhållande eller kan man gifta sig när man varit tillsammans i 20 år? Varför gifter man sig? Bara för att visa varandra kärlek? För att det är juridiskt rätt om det skulle hända den ena partnern något?

Ska man gifta sig religiöst eller borgeligt? Religiöst, när man är nykär och i början av ett förhållande och borgeligt när man varit tillsammans länge? FInns det några sådana regler?

Inbjudan; VIlka ska man bjuda? Dom närmsta? Vilka är dom närmsta? Bara familjen och släkten? Alla kompisar och nära vänner?

Festen; Var ska festen vara? I en stor lokal? Vad ska man bjuda på? Middag med tre rätter? Lite snacks och annat smått?

Tårtan; Hur ska den vara? Stor och gigantisk? Liten men underbar?

Klänningen; Sist men absolut inte MINST. Den fina klänningen. Alla har väl någon gång kollat på brudklänningar, fast man aldrig ska gifta sig. Det finns miljoner val av klänning. Vissa använder samma klänning generation till generation. Andra vill ha den största och bulligaste. Andra en slimmad fin med raka linjer. Det finns en uppsjö av klänningar. Hur ska man hitta den man vill ha? Jag tror att vi tjejer vet ungefär hur våran klänning ska se ut, det är bara det att man ska hitta den eller så får man sy upp efter egen smak...

Vad säger ni, finns det massa regler för att man ska gifta sig eller blir det bäst om man gör det efter magkänslan? Är det rätt och gifta sig när ingen vet? Komma hem från semestern och säga att man gift sig?

//Bettan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0