Ekonomi

Har kollat runt lite ang gemensam el delad ekonomi. 2007 gjordes en undersökning och då hade majoriteten av alla svenska par gemensam ekonomi. Pengar är en källa till irritation i många förhållanden. Par som inte har delad ekonomi tänker mer på hur det blir när dom skaffar barn, vem ska då betala vad? Och dom som har barn och delad ekonomi dom verkar handla varannan gång el t o m dela på ex jeans priset.
Vad menas med delad ekonomi? Det finns ju inga regler som säger hur det ska vara, så det är ju upp till paret. Har faktisk läst (kommer inte ihåg var, tyvärr) men det var ett par som satte lappar med sitt namn på alla saker så dom visste vems som var vems om det blev separation!!!!!!......... Men det leder i många fall till bråk , irritation el t o m skilsmässa.

Har frågat några av mina vänner hur dom gör...Och sen deras vänner...Det är helt otroligt hur olika vi tänker på det här.
Det finns så många olika sätt att göra det på. Om man har delad ekonomi så verkar det som den ena betalar typ hyran och barnens kläder. Den andra står för dom andra räkningarna och maten. Eller så betalar den ena alla räkningar och den andra maten och det utöver, typ biobesök, retaurang besök.....Ibland är det t o m att den ena får  "låna"  pengar av den andra???? Och det verkar som om dom som har delad ekonomi  tjafsar och bråkar mera än vi som har gemensam ekonomi.
Dom jag pratat med som har gemensam ekonomi har ett lugnare  "tänkande" när det gäller saker man ska handla även när det gäller större summor. Vi tycker det är helt ok om den ena  handlar "lite" utöver det andra för det kanske den andra partnern gör nästa gång...

Vet ni det här blev en hel "djungel" för mig , trodde faktisk inte att det var ett så här STORT problem bland många...

//Bettan


Kommentarer
Postat av: Majs

Det är inga problem, folk vill ha problem.

2008-10-04 @ 05:15:55
URL: http://www.hanky.se/majs
Postat av: Bettan

Ja, det har du rätt i:)

2008-10-04 @ 16:46:03
URL: http://babesontour.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0