Stressa av, hångla mer!Dags att hångla och hålla handen oftare, nu är det bevisat att fysisk handling får oss att stressa av och välja bort konflikter.

 När vi rör varann utlöses en dusch av goda hormoner som tränger undan stresshormoner som kortisol och adrenalin, säger sexologen Suzanne Lindström till expressen.se. Hon menar att par som har mycket kroppskontakt genom kramar, kyssar och pussar är mindre stressade än andra.

En ny studie, baserad på 51 tyska par, pekar tydligt på att fysisk närhet hjälper mot stress. Par som hade mycket fysisk kontakt med varandra, där allt i från hålla handen till samlag räknades in, hade mindre stresshormoner än de par som hade lite eller ingen kroppskontakt. Dessutom hade paren som rörde vid varandra oftare ett bättre humör.

- Många goda hormoner, som till exempel oxytocin, utsöndras när vi rör vid varandra. De här goda hormonerna tränger undan stresshormonerna kan man säga. Par mår generellt bättre och är mer nöjda när de tar på varandra och är intima med varandra, säger Suzanne Lindström.

Hon poängterar också vikten av att hålla om och njuta av varandra. Eftersom risken för gräl minskar markant vid kontinuerlig fysisk kontakt, är just närhet en enkel metod för att hålla relationen vid liv.

- Jämför till exempel med känslan man har efter en massage, då brukar man ha lagt ner de flesta striderna, säger Suzanne Lindström.

http://www.salong.se

//Bettan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0