FN-dagen

Idag är det FN-dagen. Förenta nationerna är en samanslutning av 192 stater som grundades 1945. Nästan alla världens länder är medlemmar i FN, medlemskapet är " för alla länder som vill arbeta för fred". Fn:s högkvarter ligger i New York. LÄs mera på deras hemsida.  http://www.sfn.se.


På tal om FN-dagen. När min dotter var liten och hon gick på lekis så uppmärkasammade dom FN dagen med att rita flaggor och fråga barnen var dom kom ifrån. I hennes grupp fanns det en flicka vars föräldrar var svarta amerikaner. Och den här flickan var väldigt mörk, och dom andra var finländare och svenskar. När dom satt och pratade så kom dom in på hudfärger på människor.

Fröken - Som ni vet så har människor från andra länder ibland mörkare hudfärg än vi svenska och finländare.

Barnen - Ja, säger barnen, hm???

Fröken - Ja , vi har ju en flicka här som har annorlunda hudfärg än oss.


Barnen - Har vi???? Vem???


Fröken - Ser ni inte det?


Barnen - Barnen tittar sig omkring? Nej, .....


Fröken - Ja, men ser ni inte att,( vi säger )Lisa har det? 

Barnen- Barnen tittar på Lisa, jaha,har hon????

Sen var det inget mer med det, det jag vill komma fram till det är att det är VI vuxna som prentar in i våra barn att vissa människor ska inte se/vara annorlunda , för då är det fel.. För barn föds inte med fördommar, fördommarna kommer från oss vuxna.....Alla människor är lika värda , var man än kommer ifrån , hur man än ser ut, man ,kvinna och vilken läggning man än har, ex hetro, bi ,trans, el homosexuell.mm...ALLA MÄNNISKOR ÄR VÄRDA ETT LIV............


//Bettan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0