Löner

Om man vill irritera andra människor så ska man börja prata lön på jobbet. Det är väl konstigt, så fort man pratar om lönen så är det INGEN som vill tala om vad dom har i lön. Men klaga det går. Om alla pratade öppet om det så tror inte jag att det skulle vara sådan skillnad på lön när man gör samma arbetsuppgifter. Sen är det klart det finns massor av faktorer som spelar in. Gör man sitt jobb? Tycker man jobbet är intressant, roligt och trivs bra? Är man ofta sjuk? Har man kompitens för jobbet? Är man väl uppgraderad? Går man på möten osv.
Men visst kan det vara irriterande om det kommer in en ny arbetskraft och den får flera hundra mer än någon som jobbat där ett tag. Eller om det är två som jobbat i massor med år och den ena gör bara det man ska och ser inget annat medan den andra gör sitt jobb och ser vad som mer behövs göras.

Det här är en stor och svår fråga...


Rätt stort irritationsområde detta med lönefrågor. Hur har du det på jobbet? Pratar ni lön med varandra?

//Bettan


Kommentarer
Postat av: Mikela

På vårt arbete så pratar vi barnskötare om våra löner med varandra men det är mer hemligt med förskollärarna.. att vissa får mer än andra får man ju höra talas om ändå liksom:)

Det är himla orättvist tycker jag med att de som är nyutexaminerade har flera hundra mer än tex jag som jobbat 20 år inom yrket, alltså är vår kompetens inget värt alls känner jag och det är ju hemskt..

2009-02-25 @ 15:30:56
Postat av: Kamilla - Fotoblogg

Fin blogg! :)

2009-02-25 @ 19:23:05
URL: http://kamillush.blogg.se/
Postat av: Hanna

Gå in och bli UTMANAD på min blogg!! =)

2009-02-25 @ 19:24:38
URL: http://emeralds.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Fin blogg :)

2009-02-25 @ 19:25:30
URL: http://augustchild.blogg.se/
Postat av: Petra

jobbar med löne frågor.. så ja det diskuteras

2009-02-26 @ 18:46:06
URL: http://inspirebypetra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0